Read the passage and answer the question that follows.

from Gulliver's Travels, by Jonathan Swift

My gentleness and good behaviour had gained so far on the emperor and his court, and indeed upon the army and people in general, that I began to conceive hopes of getting my liberty in a short time. I took all possible methods to cultivate this favourable disposition. The natives came, by degrees, to be less apprehensive of any danger from me. I would sometimes lie down, and let five or six of them dance on my hand; and at last the boys and girls would venture to come and play at hide-and-seek in my hair. I had now made a good progress in understanding and speaking the language. The emperor had a mind one day to entertain me with several of the country shows, wherein they exceed all nations I have known, both for dexterity and magnificence. I was diverted with none so much as that of the rope-dancers, performed upon a slender white thread, extended about two feet, and twelve inches from the ground. Upon which I shall desire liberty, with the reader's patience, to enlarge a little.

Based on the information in this passage, the story's events will most likely focus on

the characteristics of the society visited by the narrator
the narrator's attempts to forcibly break free from the emperor's control
the entertainments attended by the narrator over time
the narrator's efforts to develop a good relationship with the other characters

Respuesta :

Answer:

Among the options  given on the question the correct answer is option  D.

the narrator's efforts to develop a good relationship with the other characters

Explanation:The excerpt is from the Gulliver's Travel. On the excerpt there is the description of a part from the story of Gulliver where met the liliput.

The people of that kingdom were very small and short. The first few days they were hostile to Gulliver, but soon the behavior of Gulliver impressed all of them including the King. The boys and girl used play hide and seek into his hair. Soon from his good behavior, the king decided to entertain Gulliver with the country shows.

Gulliver was moved by the shows. he was never astonished as like as that day. Because he never saw such performances. Specially the rope dance had stunned him. These events mean that the people of that kingdom were pleased at Gulliver. This was an effort to make relation with people of this kingdom.

So, based on the information of the passage,the answer is option D.

Answer:

C - the entertainments attended by the narrator over time.

Explanation:

Primarily C, but with reference to D and A.

He has stated his motive at the beginning. This leads the reader to believe that the underlying current will perhaps not deviate from his resolution to get free. Regardless, he admits being impressed by the diversions and it appears he's willing to appreciate the beauty of his gilded cage in the meantime. This also leads the reader to believe there'll also be perhaps references to point A.

However, I am loath to make declarative statements because I am aware of the subjectivity of perception.