Read this passage from a speech made in 1947:
Should we fail to aid Greece and Turkey in this fateful hour,
the effect will be far reaching to the West as well as to the
East. We must take immediate and resolute action. I
therefore ask the Congress to provide authority for
assistance to Greece and Turkey in the amount of
$400,000,000 for the period ending June 30, 1948.1
Which policy do the details in this passage describe?
O
O
O
A. Berlin blockade
B. Molotov Plan
C. Truman Doctrine
O
D. Marshall Plan

Respuesta :

Answer:

Explanation:

Its C the Truman doctrine

In the passage, the details are about the Truman Doctrine policy. Hence, Option C is correct.

What is the Truman Doctrine policy?

President of United States, Harry S. Truman said that all the democratic nations will be provided with the political, military and economical assistance from the US. This assistance was provided under threat from external or internal authoritarian forces.

Therefore, Option C: The Truman Doctrine policy is described in the passage.

Learn more about Truman Doctrine from here:

https://brainly.com/question/1304434

#SPJ2